Raktárbérlés -Tanácsok, hogyan válaszd ki a fontos dolgokat

Pár hasznos tipp, ha raktárbérlés mellett döntesz

Sokszor érezzük úgy, hogy olyan, mintha összement volna az otthonunk. Ilyenkor nem kell megijedni, nem erről van szó. Nagy eséllyel felgyülemlett jó pár feleslegessé vált dolog. Előfordulhat, hogy eljön a lakás teljes megtelésének pillanata is: ekkor jön az a kérdés, hogy mihez lehet kezdeni? A legjobb ötlet a raktárbérlés mellet letenni a voksunkat.

Kincs vagy szemét?

Az első és legfontosabb feladat, mindig nézd meg, hogy mit akarsz tényleg megtartani! Mérlegelj, hogy mi az, amire valóban szükséged van!  Az évek során rengeteg dolog gyülemlik fel a polcokon és legyünk őszinték: nagy részét nem tervezzük levenni onnan valószínűleg egy jó darabig, vagy már azt is elfelejtettük, hogy valaha megvettük. De lehet, hogy egy szép emlék, vagy hogy a későbbiekben szükségünk lesz rá, ha most nincs is mindennapi használatban otthonunkban. Ami még később hasznos lehet számunkra, egyértelműen az kerül raktározásra, ami viszont már csak porfogó, attól sajnos meg kell válnunk.

De mi van, ha minden kincs?

Ha nehezen megy a búcsúzkodás és nem tudunk szelektálni az alkalom adtán használt tárgyak között, akkor bizony mindent el kell raktároznunk. Na de mi a helyzet akkor, ha a nagyobb raktár meghaladja az erre szánt költségkeretünket? Gondolkozz el azon, hogy nem lehetne-e többet is kihozni az adott raktárból! Sokszor egy kis átrendezéssel, gyakorlatias pakolással, esetleg más típusú polcokkal több helyet nyerhetünk. Azonban, ha ez sem válik be, akkor érdemes körbe nézni, hogy hol várnak minket kedvező akciók. Kérj tőlünk árajánlatot bátran, mi mindig kedvezünk valamilyen akcióval!

 

Szempontok, amiket figyelembe kell venni raktárbérlés alkalmával

Fontos, hogy biztonságos raktárat válasszunk, ami nem poros, nem dohos, jól szellőztetett. Saját lakattal le lehessen zárni és lehetőleg egyedi riasztóval is el legyen látva. Emellett lényeges, hogy munkaidőn túl is elérhető legyen a raktárszobánk, hogy amikor időnk engedi, akár hétvégén vagy ünnepnapokon is szabadon hozzáférhetőek legyenek a tárolt dolgaink.

kerékpár tárolás

Kerékpár tárolás – Néhány hasznos tipp

Sokunknak gondot okoz az otthoni kerékpár tárolás, legyen az biztonsági vagy hely hiányból adódó. Számos dolog miatt problémás a kerékpár tárolás, több okból sem hagyható kültéren, rendszerint egy garázs vagy tároló helység nem elég biztonságos, a lépcsőházban történő tárolás pedig könnyen konfliktusforrássá válhat, nem mellesleg tűzvédelmi szempontból sem a legszabályosabb. Tehát marad a lakás, ami nem a legmegfelelőbb és a legkomfortosabb hely a kerékpár tárolásra. Aki biztonságos, zárható garázzsal vagy egyéb saját tulajdonú tároló helyiséggel nem rendelkezik, azok számára a legoptimálisabb megoldás egy raktár bérlése.

Amire érdemes oda figyelni a kerékpár tárolás esetén

Mint ahogy már fentebb is említettük, az első és legfontosabb szempont a biztonság, mert ha nem figyelünk eléggé erre, akkor még a végén nem lesz mit tárolni. A kerékpárok, akármilyen meglepő is, sok oda figyelést igényelnek. Nagyon fontos, hogy száraz, szél és esővédett helyen legyenek tárolva. Mindezek mellett fontos, hogy rágcsálóktól és rovaroktól mentes legyen a terület. Ha ezekre nem figyelünk, a kerékpárunk hamar kárát szenvedheti.

Mekkora méretű raktár bérlése szükséges egy kerékpár tárolásához?

Amennyiben nincs lehetőségünk a kerékpárunk otthoni tárolására, ez esetben kerül szóba a raktár bérlés. A biciklik sajnos a rossz idő beköszöntével, elmennek pihenni egy kicsit, ez időre a legjobb választás egy raktárban való elhelyezésük, míg be nem köszönt újra a jó idő. Egy kerékpár tárolására elegendő 1-2 m2 alapterületű raktár. Ha pedig már a raktár bérlés mellett döntünk, akkor érdemes körbe nézni otthon, hátha akad még pár nem mindennapi használatban lévő eltárolandó dolgunk. Ilyenkor hajlamosak vagyunk nagyobb méretre gondolni a ténylegesen szükségesnél, ha nem biztos az elgondolt méretben, próbálja ki a tárhelybecslő kalkulátorunkat. Biztosan segítségére lesz.

 

Euro Mini Storage - Raktározás Blog: Bútorraktár bérlés

Ezért válassz bútorraktárt lakásfelújítás esetén!

A lakásfelújítás egyik kritikus pontja a bútorok kérdése. A bútor raktározás ugyanis annyira nem egyszerű dolog, viszont ha komolyabb felújítást végzünk a lakáson, akkor feltétlenül el kell onnan szállítani ezeket az ingóságokat. A lakás egyik végéből a másikba történő tologatás komplett lakásfelújításnál nem megoldás. Az olcsón, rugalmas feltételekkel való bútorraktár bérlés viszont nagyon jól jön ilyen helyzetben.

Read more

Euro Mini Storage - Raktározás Blog: Bérelhető raktár

Kirepültek a gyerekek és már nincs hely a holmijuknak?

Mindennapos probléma, hogy a gyerekek elköltöznek, de rengeteg holmijuk még a lakásban marad. Ezekre ugyan már nincs szükségük, de szó sem lehet arról, hogy kidobjuk. Csupa olyan holmiról beszélünk, amihez rengeteg kedves emlékük fűződik, nagyon jó lesz még az unokáknak vagy nekik maguknak lehet rá később szükségük. A tökéletes megoldás ilyen helyzetben egy olcsón bérelhető raktár.

Read more

Euro Mini Storage - Raktározás Blog: Kiadó tároló Budapest területén

Külföldre költözünk, de mi legyen a cuccainkkal?

Amikor nekivágunk az idegennek, az egy hihetetlenül izgalmas kaland, de sokak számára mégis ijesztő helyzet lehet. Érdemes mindent megtennünk komfortérzetünk javításáért. Nem elhanyagolható faktor az a biztonságérzet, amit az jelenthet, ha tudjuk, hogy ha mégis úgy döntünk, hogy hazatérnénk, itthon meglesz mindenünk, amire szükségünk lehet. Ez nem is jelent gondot, ha rendelkezésre áll egy kiadó tároló Budapest területén.

Read more

Raktározás blog: Kiadó raktárhelyiség budapest területén

Költözéskor jó szolgálatot tehet egy kiadó raktárhelyiség

A költözés alaposan megbonyolíthatja életünket, főleg, ha átmenetileg kell elhelyeznünk holminkat, mert az új építésű ház még nincs kész, vagy az albérletre kell várni, esetleg a felújítás, festés miatt tolódik el a beköltözés. Előfordulhat, hogy kisebb lakásba költözünk, vagy új otthonunknak nincsen tárolója, és ilyenkor hirtelen nem tudjuk, mihez kezdjünk bútorainkkal. A fenti esetek mindegyikére a legjobb megoldás egy olcsón kiadó raktárhelyiség.

Read more

Euro Mini Storage - Raktározás Blog: Kiadó raktár, raktározás Budapest területén

5 hasznos tipp raktározáshoz

Ha már megtaláltuk a megfelelő épületet, ahol a raktározás Budapest területén igénybe vehető, nem árt figyelembe venni az alábbi szempontokat, hogy kihozhassuk a maximumot az általunk bérelt helyiségből. Érdemes rászánni a kellő időt a szisztematikus és biztonságos pakolásra. Ezzel nemcsak tárgyainkat óvjuk meg, de rengeteg időt, sőt még pénzt is spórolhatunk.

Read more

Euro Mini Storage - Raktározás Blog: bérelhető raktár Budapest területén

5 ok, amiért megéri a raktárbérlés

Egy olcsó, rugalmas feltételekkel bérelhető raktár Budapest területén kisvállalkozások, webshopok, de akár lakossági ügyfelek számára is nagy könnyebbség lehet.

Read more

Euro Mini Storage - Raktározás Blog: Motor tároló bérlése

Mi a szakszerű és olcsó motor tárolás titka?

Szürke, nyirkos időben az ember nem szívesen ül fel a motorjára, az utcán, udvaron meg mégsem hagyjuk a vasat huzamosabb ideig, hiszen fűtött, száraz helyen oldható csak meg a szakszerű és biztonságos motor tárolás. Viszont nincs Budapesten minden lakáshoz motor garázs, így a sokaknak problémát jelent megfelelő pihenőhelyet találni a gép számára.
Azonban létezik erre is biztonságos és költséghatékony megoldás! Az Euro Mini Storage raktárépületében ugyanis többek között motor tároló is bérelhető. A rugalmasan kialakított tároló helyiségek, melyeknek bérleti ideje hasonlóan flexibilis, a legmegfelelőbb és legolcsóbb megoldás motor tárolás céljára a hidegebb hónapokra.
Arról nem is beszélve, hogy a budapesti raktárépületben kiadó motor garázs egységek a hét minden napján 24 órában hozzáférhetőek. Így nincs semmi bökkenő, ha hirtelen az az ötletünk támad, hogy mégis elvisszük egy körre a motort, mert vasárnap van, és kisütött a nap – ha van rá lehetőségünk, a télire elrakott gépet egyébként is érdemes megfuttatni két-három hetente.
Az Euro Mini Storage Gyáli úti raktárépületében nonstop kamerás és élő őrizet, plusz füst- és betörésérzékelő vigyáz a járgányunkra, így nyugodtak lehetünk afelől, hogy a motor tárolás legbiztonságosabb módját választottuk.

Hogyan valósítható meg a szakszerű motor tárolás?

Az első lépcső megvolt, megtaláltuk a motor tárolót, de nem mindegy, hogyan tesszük el a kétkerekűt. Először is ne felejtsük el jól megtankolni, mielőtt a motor garázs felé vesszük az irányt! Ha csak félig lötyög az üzemanyag a tartályban, akkor a benzingőz elkezdi marni a tankot, a leváló üledék pedig néhány év után elkezdi eltömíteni a benzinszűrőt, az meg senkinek nem jó.
Kézenfekvő, de azért fontos megjegyezni, hogy alaposan tisztítsuk le a motort. Piszkosan mégse rakunk el úgy általában semmit, pláne nem egy járgányt. Vegyük elő a csavarlazítót (avagy WD-40), és fújjunk be minden mozgó alkatrészt. Ezt – jellemzően tavasszal – amikor elővesszük a gépet, úgyis meg kellene tennünk, de a legjobb mindezt már a motor tárolás megkezdése előtt elvégezni.
Nagyon fontos a gumik védelme szempontjából, hogy a motor tárolás során felemeljük a vasat! Középállvány, motoremelő állvány, de egy sima bakolás is megnyugtató megoldás. A lényeg, hogy ne a gumikon nyugodjon a gép terhe. Olcsó megoldásként a motor garázs padlójára fektetett hungarocell vagy polifoam is alkalmazható, ez is mérsékli az abroncsok igénybevételét.
Az akkumulátort nem érdemes a gépben hagyni, mert nem igazán tesz neki jót, ha teljesen lemerül. Vegyük ki, és két-háromhetente töltsünk rá, de figyeljünk arra, hogy nehogy túltöltsük!
Ha ezekkel a kötelező feladatokkal megvagyunk, akkor hagyhatjuk pihenni a járgányt az Euro Mini Storage által biztosított motor tároló helyiségben. Ha esetleg még lekenjük az alumínium- és krómalkatrészeket, és le is takarjuk a motort, akkor garantált, hogy ugyanolyan állapotban fogjuk elővenni, akár hónapok elteltével is!

Euro Mini Storage - Raktározás Blog: Téli gumi tárolása szakszerűen

Gondot okoz a téli gumi tárolása? Itt a megoldás!

Manapság már a sofőrök többsége felelősségteljes módon jár el, és az évszaknak megfelelően cseréli a téli, illetve a nyári gumit autóján a saját és a közlekedésben részt vevő többi szereplő biztonsága érdekében. Igen ám, de ez a módszer az évenkénti 2 x 30 perces procedúra mellett egy apró kellemetlenséggel jár: a téli gumi tárolása gondot jelenthet a városban lakók számára.

Ha ugyanis nincs kéznél tároló helyiség vagy pince, akkor sajnos általában a lakásban történik a gumiabroncs tárolása. Az autó gumi tárolása ugyanis 15 és 25 fok közötti, száraz és sötét helyet kíván. Ez gyakran elég kellemetlen szituációkhoz vezethet, ráadásul senki nem szívesen adja fel életteréből azt a helyet, amit az abroncsok foglalnak.
Egy rugalmas feltételekkel kiadó raktár viszont megoldást jelenthet a problémára. Az Euro Mini Storage épületében a raktározás Budapest területén egészen személyre szabott formákban érhető el! Nálunk lehetőség van mindössze egy négyzetméteres mini raktár bérlésére, ez pedig kifejezetten kényelmes és olcsó téli gumi tárolás Budapest területén.
Már tudjuk, hol kell elhelyeznünk használaton kívüli abroncsunkat, most viszont lássuk, hogyan végezhető szakszerűen a téli gumik tárolása!

Téli gumi tárolása szakszerűen

A téli gumi tárolása fontos az állagmegóvás érdekében. Ha szakszerűen járunk el, akkor sokat tehetünk az abroncsok épségéért, de azért hat éves kor után a köpeny kezd elöregedni, tehát még ha szakszerű is az autó gumi tárolása, lassan ideje lesz lecserélni a garnitúrát.

Amikor lecseréljük a kerekeket, a levett abroncsra rögtön írjuk rá krétával a helyét (pl. JE a jobb elsőre), nehogy összekeveredjenek! Ha szimmetrikus a gumi mintázata, és le akarjuk szedni a felniről, akkor a forgás irányát is célszerű jelölni. Ezután mossuk le és szárítsuk meg az abroncsokat! (A feliratra azért figyeljünk.)
A téli gumi tárolása a legpraktikusabb módon a kerekek egymásra pakolásával történik (legfeljebb 4 kerülhet egymásra). Ha az abroncsokat a felnin hagyjuk, akkor az autó gumi tárolása így kell, hogy történjen. (Esetleg fel is lehet lógatni a kerekeket, de az azért elég macerás tud lenni.)

Ha levesszük a felniről a gumikat, akkor a nyári, illetve téli gumi tárolása állítva oldható meg szakszerűen. Ebben az esetben a gumikat időnként forgatni is kell, hogy ne torzuljanak. Állványra pakolva ez is jó megoldás, de ha nem akarunk a köpenyek forgatásával bíbelődni év közben, akkor mégis inkább az első a javasolt út a gumiabroncs tárolása szempontjából. Arról nem is beszélve, hogy a felniről való levétellel, illetve visszaküzdéssel sem kell így vesződnünk.
A téli gumi tárolása tehát szakszerű és kényelmes módon megoldható, ha a kerekeket levesszük, bejelöljük és egymásra fektetjük. Az Euro Mini Storage épületében, ahol a mini raktár bérlés Budapest belvárosához közel is elérhető, a gumiabroncs tárolása megoldható gazdaságos módon. Ráadásul épületünkben biztosított, hogy a gumik nem érintkeznek vegyszerekkel, nincsenek kitéve magas hő- vagy erős fényhatásnak illetve más károsító tényezőknek. Nálunk a gumik biztonságban és kényelmesen pihennek, a téli gumi tárolása így többé nem jelent problémát.