Euro Mini Storage - Raktározás Blog: Motor tároló bérlése

Egy motor tároló a szakszerű és olcsó elhelyezés kulcsa

Szürke, nyirkos időben az ember nem szívesen ül fel a motorjára, az utcán, udvaron meg mégsem hagyjuk a vasat huzamosabb ideig, hiszen fűtött, száraz helyen oldható csak meg a szakszerű és biztonságos motor tárolás. Viszont nincs Budapesten minden lakáshoz motor garázs, így a sokaknak problémát jelent megfelelő pihenőhelyet találni a gép számára.

Motor tároló rugalmas feltételekkel Budapesten

Azonban létezik erre is biztonságos és költséghatékony megoldás! Az Euro Mini Storage raktárépületében ugyanis többek között motor tároló is bérelhető. Rugalmasan kialakított helyiségeink flexibilis bérleti idővel vehetőek igénybe, így a legmegfelelőbb és legolcsóbb módját tudjuk kínálni a tárolásnak.

Arról nem is beszélve, hogy a budapesti raktárépületben kiadó motor garázs egységek a hét minden napján 24 órában hozzáférhetőek. Így nincs semmi bökkenő, ha hirtelen az az ötletünk támad, hogy mégis elvisszük egy körre a motort, mert vasárnap van, és kisütött a nap – ha van rá lehetőségünk, a télire elrakott gépet egyébként is érdemes megfuttatni két-három hetente.

Az Euro Mini Storage Gyáli úti raktárépületében nonstop kamerás és élő őrizet, plusz füst- és betörésérzékelő vigyáz a járgányunkra, így nyugodtak lehetünk afelől, hogy a motor tárolás legbiztonságosabb módját választottuk.

Hogyan valósítható meg a szakszerű motor tárolás?

Az első lépcső megvolt, megtaláltuk a motor tárolót, de nem mindegy, hogyan tesszük el a kétkerekűt. Először is ne felejtsük el jól megtankolni, mielőtt a motor garázs felé vesszük az irányt! Ha csak félig lötyög az üzemanyag a tartályban, akkor a benzingőz elkezdi marni a tankot, a leváló üledék pedig néhány év után elkezdi eltömíteni a benzinszűrőt, az meg senkinek nem jó.

Kézenfekvő, de azért fontos megjegyezni, hogy alaposan tisztítsuk le a motort. Piszkosan mégse rakunk el úgy általában semmit, pláne nem egy járgányt. Vegyük elő a csavarlazítót (avagy WD-40), és fújjunk be minden mozgó alkatrészt. Ezt – jellemzően tavasszal – amikor elővesszük a gépet, úgyis meg kellene tennünk, de a legjobb mindezt már a motor tárolás megkezdése előtt elvégezni.

Nagyon fontos a gumik védelme szempontjából, hogy a motor tárolás során felemeljük a vasat! Középállvány, motoremelő állvány, de egy sima bakolás is megnyugtató megoldás. A lényeg, hogy ne a gumikon nyugodjon a gép terhe. Olcsó megoldásként a motor garázs padlójára fektetett hungarocell vagy polifoam is alkalmazható, ez is mérsékli az abroncsok igénybevételét.

Az akkumulátort nem érdemes a gépben hagyni, mert nem igazán tesz neki jót, ha teljesen lemerül. Vegyük ki, és két-háromhetente töltsünk rá, de figyeljünk arra, hogy nehogy túltöltsük!

Ha ezekkel a kötelező feladatokkal megvagyunk, akkor hagyhatjuk pihenni a járgányt az Euro Mini Storage által biztosított motor tároló helyiségben. Ha esetleg még lekenjük az alumínium- és krómalkatrészeket, és le is takarjuk a motort, akkor garantált, hogy ugyanolyan állapotban fogjuk elővenni, akár hónapok elteltével is!