környezettudatos raktározás

Környezettudatos raktározás – Utunk a fenntarthatóság felé

A környezettudatos raktározás nem csak divatos szólam, hanem komoly kötelezettségvállalás a környezetvédelem iránt. Az Euro Mini Storage ezt a kötelezettséget vállalta, és az elmúlt években számos lépést tettünk szén-dioxid-lábnyomunk csökkentése érdekében. Az eredmények nem maradtak el: a G2Z által adományozott bélyegek sorozata tanúsítja erőfeszítéseinket és előrehaladásunkat a fenntartható jövő felé. Nézzük, mi az a G2Z és mit takarnak az általuk odaítélt tanúsítványok!

Mérési folyamatok – A környezettudatos raktározás kezdete

A környezettudatos raktározás megteremtéséhez kell egy szolgáltatást kínáló cég és kellenek a szintén ez irányba tartó ügyfelek is. Ám az egész folyamat sokkal hatékonyabb, ha csatlakozik egy harmadik szereplő, aki szakértője a fenntarthatósági törekvéseknek. A G2Z ez a harmadik szereplő, és nem csak méri, értékeli és díjazza az erőfeszítéseket, hanem komoly stratégiai és tervezési segítséget nyújt a fenntarthatóság felé igyekvő vállalatoknak.

Az értékelés a szén-dioxid-lábnyom alapos felmérésével kezdődik. A G2Z ezt a lépést a GHG Protokoll – egy nemzetközileg elismert keretrendszer – alapján végzi, amely biztosítja, hogy minden releváns kibocsátási forrást figyelembe vegyünk. A mérés magában foglalja az energiahasználatot, a vállalati járművek üzemanyag-fogyasztását, az üzleti utazásokat, és még nagyon sok mást is.

Ezután a G2Z segít a vállalatoknak megállapítani, hogy mely területeken csökkenthetik leghatékonyabban a kibocsátásaikat. Az első lépés, a kezdő mérés elvégzése. Ezt követően évente történő mérésekkel nyomon követhető a vállalat környezeti lábnyoma, előrehaladása és így igazolhatóak fenntarthatósági erőfeszítései.

Ez a folyamat nem csak egy kötelezettségvállalás, hanem egy stratégiai lépés is, amely segít, hogy hosszú távon egyre inkább fenntarthatóak legyünk. A G2Z által nyújtott szakértői tanácsadás és támogatás révén képesek voltunk több jelentős előrelépést tenni a zöldülés útján.
Érdekel, hogy mindezt hol valósítottuk meg? Olvass el mindent rólunk és nézz körbe a közel 8000 m2-es raktárunkban virtuális sétával!

2020-2023: Lépéseink és eredményeink a környezettudatos raktározás terén

2020-ban az kezdtük el mérni az Euro Mini Storage szén-dioxid-lábnyomát, ami alapvető lépés volt a fenntarthatósági céljaink elérésében. Ez a folyamat hozzájárult ahhoz, hogy megkaptuk a G2Z Climate Aware tanúsítványát, ami elismeri azokat, akik sikeresen értékelik kezdeti környezeti hatásaikat.
2021-ben egy jelentős beruházással napelemes rendszereket telepítettünk, amelyek radikálisan átalakították energiafelhasználásunkat. Ez nem csak az energiahatékonyságunkat növelte, hanem jelentősen csökkentette piac alapú szén-dioxid-kibocsátásunkat is. Számottevő eredményt értünk el egyetlen év alatt. Az első évben 94.86%-ban fedeztük elektromosságigényünket napelemekkel, ami azt jelentette, hogy csupán 0.585 t CO2 maradt a kibocsátásunk. A következő két évben túlteljesítettük saját várakozásainkat, több energiát termelve, mint amennyit felhasználtunk. Ez ismét jelentős szén-dioxid-kibocsátás csökkentést eredményezett. A napelemeinkről és további környezettudatos raktár megoldásainkról már akkor részletesen írtunk e-magazinunkban.

A G2Z által 2021-ben és 2022-ben megítélt Climate Forward bélyeg azt jelzi, hogy az első évhez viszonyítva sikeresen csökkentettük kibocsátásainkat, több mint 20%-kal.

A fejlesztések nem álltak meg. Céges autóinkat folyamatosan elektromosra cseréljük, így munkatársaink is hozzájárulnak a fenntarthatóbb működéshez. 2023-ban elérkeztünk egy újabb jelentős mérföldkőhöz: a Climate Adwanced tanúsítvány megszerzéséhez, ami több mint 40%-os kibocsátáscsökkentést ismer el. Ez a siker nem csak a napelemes reformunk hatékonyságát bizonyítja, hanem azt is, hogy képesek vagyunk folyamatosan javulni és fejlődni a fenntarthatóság terén.

A G2Z szakértői segítségével nem csak a kibocsátásainkat mérjük és csökkentjük hatékonyan, hanem folyamatosan fejlesztjük fenntarthatósági stratégiáinkat is, hogy a környezettudatos raktározás nem csak ügyfeleink számára legyen gazdaságos, de környezetünk se fizessen rá. Munkánkban minden téren jelen van a tudatosság és az elköteleződés a fenntarthatóság felé. Az Euro Mini Storage büszke arra, hogy az iparágban élen jár a környezeti felelősségvállalás terén, és folyamatosan keressük az újabb környezetbarát megoldásokat. Szeretnél úgy raktározni, hogy minél kisebb lábnyomot hagyj vele? Kérj ajánlatot tőlünk és élvezd a hatékony, gazdaságos, kényelmes és környezettudatos raktározás minden előnyét!